Kedvenceink
Minden,amit szertünk(receptek,fotók,utazás,zene,...)
Tonhalas raguHozzávalók : 1 apróra vágott kis fej vöröshagyma 1 girizd fokhagyma 1/2 kimagozott , apróra vágott piros kaliforniai paprika 1 szál letisztított , apróra vágott zellerszár (kb. 80-90 g) 1 megtisztított , apróra vágott cukkini (kb. 100 g) 1 hámozott , apró kockára vágott , közepes méretű sárgarépa 1űveges paradicsom 2 db. 80 g-os vagy egy nagy dobozos tonhalkonzerv 400 g aprótészta (kagyló , stb.) egy marék aprított petrezselyem olaj só Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát , a zellert és a répát . Hozzáadjuk a cukkinit , a paprikát és a fokhagymát , majd együtt dinszteljük kb. 10 percig . Beletesszük a paradicsomot ,megsózzuk és addig főzzük ,amíg meg nem puhul minden . Végül belekeverjük az összetört tonhalat , meghintjük a petrezselyemmel . Bő sós vízben megfőzzük a tésztát , leszűrjük , összeöntjük és jól elkeverjük .
Spagetti és pisztáciás peszto
Hozzávalók : 400 g spagetti 150 ml extraszűz olivaolaj 100 g friss bazslikom 100 g felkockázott krumpli 100 g apróra vágott zöldbab 50 g reszelt parmezánsajt 20 g fenyőmag 20 g tisztított pisztácia 1 girizd fokhagyma só , borsÖsszeturmixoljuk a bazslikomot , a fokhagymát , a fenyőmagot és a sajtot az olajjal , a sóval és a borssal . Megfőzzük sós vízben a krumpli és a zöldbabot ; felaprítjuk a pisztáciát . Összekeverjüka pesztoval . Kifőzzük a tésztát bő , sós vízben , leszűrjük majd egy serpenyőbem a lehető legnagyobb lángon összekeverjük . Tálaláskor megszórjuk a tányérban reszelt parmezánnal .